Hoera, je gaat tekenen! Maar waar teken je eigenlijk voor?

26 oktober '23

Je hebt een woning of appartement toegewezen gekregen en een verkoopgesprek gehad. Je bent helemaal enthousiast en wilt overgaan tot aankoop. Je maakt een tekenafspraak bij de makelaar of je tekent online de koop- en de aannemingsovereenkomst. Maar wat staat hier precies in?

Wat staat er in de koop- en aannemingsovereenkomst?

Als je een nieuwbouwwoning koopt, moet er een koop- en een aannemingsovereenkomst worden afgesloten. De koopovereenkomst sluit je met BPD of met een samenwerking waarin BPD participeert. Dit betreft de koop van het perceel of het appartementsrecht. In de aannemingsovereenkomst geef je opdracht aan de aannemer om de woning, zoals jij hem van tekening koopt, te bouwen en worden de rechten en plichten van jou en de aannemer vastgelegd. Wat staat er dan zoal staat in die overeenkomsten? Naast bijvoorbeeld de koop- en aanneemsom en de naam van de notaris nemen we hieronder nog een aantal rechten en plichten met je door.

Bijlagen bij de overeenkomsten

In de koop- én aannemingsovereenkomst wordt op de laatste pagina benoemd welke bijlagen onderdeel uitmaken van de aankoop van de woning. Deze bijlagen worden vóór de verkoop ter beschikking gesteld en kun je ook terugvinden in jouw persoonlijke mijn-eigen-huis account. Let op dat dit belangrijke contractstukken zijn bij aankoop van jouw nieuwe woning.

Waar ligt welk appartement of woning Woningconfigurator
Hier wonen? Beschikbaar aanbod