Alles in de buurt aan De Caai

Je klapt je laptop dicht op je flexwerkplek in de oude Melkfabriek en pikt nog even snel de opening mee van een expositie van een bevriende kunstenaar. Vervolgens loop je naar de buitenschoolse opvang om de kinderen te halen. Terwijl zij op de terugweg tikkertje doen met de buurjongens op het plein, schiet jij nog even snel de buurtsupermarkt in om je bestelling biologische groenten op te halen.

Je loopt naar huis en de kinderen ravotten nog even lekker buiten; tussen de pleintjes en steegjes door is het goed verstoppertje spelen. Thuis aangekomen open je de schuifpui naar het terras en begin je op je gemak aan het avondeten. Even rust en het avondzonnetje, lekker. Misschien na het eten nog even je hoofd leegmaken bij de buitengym aan het water of een stukje hardlopen langs het kanaal. Misschien.

Voorzieningen aan De Caai

Het staat nog niet vast of De Caai een eigen kinderdagverblijf, supermarkt, bierbrouwerij, expositieruimte of bushalte krijgt. Het is nog te vroeg om dat te kunnen zeggen. Wat wel vaststaat is dat de openbare ruimtes op het terrein lekker groen worden. Kinderen spelen hier, je ontmoet er de buren voor een praatje en je kunt even in de zon zitten op een bankje. De combinatie van de historische gebouwen met nieuwbouw maken het een stoere buurt met gedeeld groen voor de bewoners, ruimte voor creatieve invulling én de geborgenheid van jouw eigen privé daktuin of balkon.

campinaterrein eindhoven wonen werken leven
  Hoe ziet de planning er uit?
  Wonen aan De Caai