Interesse in nieuwbouw stijgt vanwege financiële voordelen

25 april '24

Steeds meer mensen kiezen voor een nieuwbouwwoning. De interesse is in de afgelopen maanden namelijk flink toegenomen vanwege de extra leenruimte bij een nieuwbouwwoning. Bijna 20 procent van de huizenzoekers richt zich op nieuwbouw en de hypotheekaanvragen bestemd voor nieuwbouw nemen steeds meer toe. Daarnaast speelt het ook mee dat de hypotheekrente is gedaald ten opzichte van oktober.

image alt

Extra leenruimte bij een energiezuinige woning

Vanaf 2024 weegt het energielabel van een woning mee in de hypotheekruimte. Je krijgt als koper namelijk extra leenruimte wanneer je een energiezuinige nieuwbouwwoning koopt. Zo mag je € 30.000 extra lenen voor de aankoop van een energiezuinige (nieuwbouw)woning met energielabel A+++. Dit loopt op tot wel € 50.000 bij een woning met energielabel A++++.

Lees meer hierover

Korting op je hypotheekrente

Naast de extra leenruimte die je krijgt bij een energiezuinige woning, krijg je bij Rabobank ook nog eens korting op je hypotheekrente als je een energiezuinige nieuwbouwwoning koopt. Dat scheelt iedere maand in je hypotheeklasten.

Rabobank helpt je graag met dit inzicht en de financiële check! Lees hier meer over de financiële check en vraag direct de financiële check aan. Dan weet je waar je financieel aan toe bent. 

  Lees meer over financieren
  Woningaanbod