Parkeren in De Bloom

30 mei '23

In De Bloom heb je de mogelijkheid om een appartement te kopen waarbij 1 of 2 parkeerplaatsen bij de koopsom zijn inbegrepen. Er zijn echter ook appartementen waarbij de parkeerplaats een optie is en apart kan worden aangeschaft. Met de parkeerplaatsen in De Bloom is er iets bijzonders aan de hand. We vertellen je er graag meer over.

Speciale regeling

Net als bij andere appartementencomplexen is de parkeerplaats een appartementsrecht. Hier geldt wel een speciale regeling. Als je een parkeerplaats in eigendom hebt, betekent dit dat je jouw auto kunt parkeren in de parkeergarage onder het gebouw, maar niet op een vaste plek. In plaats daarvan kun je parkeren op een vrije parkeerplaats op het moment dat je de garage binnenrijdt. Dit kan dus iedere beschikbare plek zijn.

image alt

Efficiënt gebruik

In de nieuwe wijk De Caai zijn minder parkeerplaatsen dan appartementen. Doordat er minder parkeerplaatsen worden gemaakt, ontstaat er meer ruimte voor bijvoorbeeld groene gebieden en pleintjes. Het optimaal en efficiënt benutten van de bestaande parkeerplaatsen is dan ook van groot belang. Dubbelgebruik wordt daarom gestimuleerd.

Wat houdt dubbelgebruik nu in?
Wanneer een deel van de bewoners van De Bloom overdag aan het werk zijn, dan staan er bijvoorbeeld 30 parkeerplekken in de garage leeg. Dit is uiteraard zonde van de ruimte. Tijdens kantooruren kunnen mensen die op De Caai werken deze parkeerplaatsen gebruiken.

Flexibel systeem

Een flexibel systeem zonder vaste parkeerplaatsen stelt de eigenaren van de parkeergarage in staat om een deel van de parkeerplaatsen die overdag leeg staan te verhuren, bijvoorbeeld door middel van abonnementen. Met de opbrengst kan dan (een deel van) de exploitatie van de parkeergarage worden gefinancierd. De eigenaren van de parkeerplaatsen beslissen in de Vereniging van Eigenaren uiteindelijk samen óf en hoeveel parkeerplaatsen er mogelijk overdag verhuurd worden. Zij krijgen hierbij advies van InPublic, een bedrijf gespecialiseerd in parkeervraagstukken.

Wel of geen parkeerplaats

Is de prijs van je appartement of stadswoning inclusief 1 of 2 parkeerplaatsen dan kun je er ook voor kiezen om deze parkeerplaats(en) niet te kopen. Je krijgt dan de prijs van de parkeerplaats (€ 27.500 v.o.n.) in mindering gebracht op de totale koopsom van het appartement of stadswoning. Heb je een appartement zonder een parkeerplaats dan heb je de mogelijkheid om deze optioneel te kopen voor € 27.500 v.o.n. 

Iets vragen? We helpen je graag! Contact
Meer nieuws lezen? Nieuwsberichten De Caai