Ondernemers Campinaterrein starten 'Corona-initiatieven'

14 april '20

De horeca ligt op z'n gat door Covid-19 en veel lokale ondernemers kampen met een stagnerende afzet. Om het hoofd boven water te houden, worden door het hele land creatieve initiatieven opgezet. Zo ook door ondernemers op het Campinaterrein. Lees hier over de initiatieven van 2 bedrijven, die zorgen dat hun mooie lokale producten tóch bij de mensen komen.

image alt

Support Your Locals, Support Your Health!

Voor het urban 'farm-to-table' restaurant PHOOD Kitchen, in het voormalige ketelhuis van de Campinafabriek, is onbewerkt eten de norm. Het restaurant sloeg de handen ineen met Stichting Duurzame Kost, Aspergetij en Koppert Cress, lokale suppliers die door de Corona-crisis nauwelijks tot geen afzet meer hebben van hun producten voor de horeca. En dát terwijl PHOOD Kitchen barst van de ideeën om gezond eten bij de mensen thuis te krijgen. Samen riepen ze de 'Farm Box' in het leven. Een 'Eindhovens kratje gezond', met 3 vegetarische maaltijden voor 2 personen, inclusief een DIY PHOOD receptenboek met tips om zo gezond mogelijk te koken met de prachtige producten in de box, zoals lambada aardbeien, asperges, rabarber, broccoli, rodekoolblad, snijbiet, biologische eitjes, aquaponic sla, verse kruiden, vegan bouillon.

Drive-in'en bij het ketelhuis

Net als veel andere restaurants en horeca-ondernemers, behoren take-away en delivery nu tot de opties bij PHOOD Kitchen. Deze mogelijkheden zijn versneld opgezet, in verband met de Corona-crisis. "Natuurlijk super easy met onze enorme parkeerplaats", vertellen oprichters Sabine Feron en Tim Elfring. "Mensen kunnen nu dus zelfs drive-in'en bij ons!"

image alt

Afstand? Stuur een Gepersonaliseerde Gin Cadeau

Ook de Bottle Distillery, gevestigd in de voormalige Melkontvangst op het terrein, komt met een superleuk 'Corona-initiatief', namelijk het 'Gepersonaliseerde Gin Cadeau'. Hiermee speelt de onderneming in op deze uitzonderlijke tijd dat we veel van onze vrienden, familie en collega's moeten missen. Het Gepersonaliseerde Gin Cadeau is een smaakvolle gift om op te sturen, voorzien van een persoonlijke boodschap op het etiket. Bottle Distillery ontwikkelde een exclusieve gin voor dit Gepersonaliseerde Gin Cadeau; een friskruidige Dry Gin met mandarijnen en rozemarijn. De gin is te bestellen in de gin-webshop van Bottle Distillery, waarna je een persoonlijke tekst (maximaal circa 125 tekens, omwille van de leesbaarheid) kunt invoeren voor op het etiket.

Vragen over het Campinaterrein? Neem contact op
Meer lezen? Naar het nieuwsoverzicht