Ontwerpfestijn Water en Transformatie

12 september '19

Het Ontwerpfestijn keert terug in De Kantine tijdens de DDW2019. Dit jaar worden ideeën verzameld door architecten, designers, kunstenaars en BPD Ontwikkeling voor de uitwerking van de plannen in relatie tot de klimaatopgave.

Maatschappelijk én toekomstgericht

Sinds vorig jaar vindt als onderdeel van de DDW en op initiatief van BPD Ontwikkeling een Ontwerpfestijn plaats op het Campinaterrein rond een maatschappelijk thema en passend bij de toekomstige ontwikkelingen van de locatie. Bij de vorige editie ‘Campina Circulair’ hebben zo’n 30 Brabantse ontwerpers samen BPD kennis gemaakt en gedeeld met de wereld van Urban Mining en het maken van een ontwerp middels hergebruik van materiaal.

Dit jaar de nadruk op water als klimaatopgave

Samen met architecten, designers en kunstenaars verzamelen we ideeën voor de uitwerking van de plannen in relatie tot de klimaatopgave. Er komen vragen en onderwerpen aan bod als: wat betekent water in gebiedsontwikkeling? Gaat dit over klimaatadaptie, energie, ecologie, openbare ruimte en recreatie of water als grondstof? Wat kan een ruimtelijke uitwerking, middels kunst, design en ontwerp, van het maatschappelijke thema water zijn?

Programma

Op dinsdag 22 oktober wordt het startsein gegeven in De Kantine. Vervolgens gaan de ontwerpers op donderdag 24 oktober in De Kantine verder met het uitwerken van de informatie. Tijdens het uitwerken van de plannen op donderdag zijn de deuren geopend en kun jij een kijkje nemen in de keuken van de ontwerper(s). De ontwerpers komen met plannen die op ook op de donderdag 24 oktober worden gepresenteerd tijdens een besloten relatiebijeenkomst van BPD Ontwikkeling.

Wie vormt de jury?

Een jury bestaande uit BPD collega’s en een vakjury, kiest het winnende ontwerp. Dit ontwerp wordt verder uitgewerkt in de plannen van de transformatie van het Campinaterrein.