Het Campinaterrein groeit: fase02 van start

11 november '19

Is het jou al opgevallen? In het logo van het Campinaterrein zijn fases opgenomen. De fases zijn de stappen die het Campinaterrein gaat maken om te komen tot een nieuw stedelijk woon-, werk- en verblijfgebied. Nu de eerste huurders zich hebben gevestigd op het Campinaterrein krijgt het tijdelijke karakter steeds meer vorm. Tijd voor fase02.

Van fase01 naar fase02

Met een aantal evenementen heeft het Campinaterrein vanaf 2018 haar poorten geopend, om mensen (voor het eerst of hernieuwd) kennis te laten maken met dit voormalige fabrieksterrein. De Graduation Show van de Design Academy en het BPD Ontwerpfestijn tijdens de Dutch Design Week hebben daar in 2018 en 2019 een enorme bijdrage aan geleverd. Ook de expositie RobotLove in 2018, rondleidingen voor én door projectbetrokkenen, een inspiratie-inloopavond voor omwonenden en een fotowedstrijd hebben de naam Campinaterrein een boost gegeven.

Van bekendheid naar betrokkenheid

Met het organiseren van tijdelijke evenementen in de bestaande (monumentale) gebouwen is langzaam toegegroeid naar een fase waar ondernemers zich in de tijdelijkheid gaan huisvesten. De huurders zijn letterlijk het eerste gezicht van het Campinaterrein. Door middel van hun talent en passie, ambachtelijk maakwerk of design passen ze bij de kernwaarden van deze fase van tijdelijk gebruik. Door de kennis en de creativiteit van deze ondernemers te bundelen groeien we naar een community waar jij als bezoeker graag komt om talenten te ontdekken, een hapje te eten, een evenement te bezoeken, een terrasje te pakken, kortom: om geïnspireerd te worden of fijn te verblijven. Het Campinaterrein biedt dus ruimte aan ondernemerschap, en wij hopen dat deze ondernemers inspiratie, energie en een leuke, nieuwe plek in de stad bieden!

image alt

Wie zijn de huurders? Op de website kom je al wat namen tegen. Maar wat doen ze? Waarom het Campinaterrein? Wat drijft ze? De komende tijd laten we de ondernemers aan het woord en kom jij meer over ze te weten! Of – nog beter – kom gewoon eens een kijkje nemen: de poorten staan vanaf nu voor je open! In het begin zal het terrein van circa 12.00 uur tot 18.00 uur geopend zijn. Houdt er rekening mee dat de ondernemers nog volop aan het opbouwen zijn. Dat betekent dat de deuren soms gesloten zijn omdat er hier en daar nog flink gerenoveerd wordt.

Eerste huurders

Hoe zien de vervolgfases er uit?

De fases zijn niet in aantal en tijd uitgewerkt. Per fase kijken we of wanneer de locatie toe is aan een volgende stap. Langzaamaan groeit de tijdelijkheid uit tot fases waarin meer definitieve vormen en gebruikers hun plek op het Campinaterrein vinden. Uiteraard hebben we de ambitie om rond 2024 de eerste nieuwbouwwoningen te realiseren. Maar de weg daarnaartoe is nog open.

Ondernemers aan zet!

Ondernemers krijgen nu eerst een nadrukkelijke plek op het Campinaterrein. De stap naar fase03 is bereikt wanneer de huurders en gebruikers van het terrein een betrokken community vormen die elkaar meerwaarde biedt. We willen van het Campinaterrein een toffe, spannende en relevante plek maken die uniek is binnen Eindhoven, met haar community als aanjager. Zo kan het Campinaterrein in zoveel mogelijk opzichten het visitekaartje van haar eigen toekomst worden. Hebben we dat bereikt, dan zie jij hierboven fase03 in het logo staan.