De planning in 3,2,1

De Caai transformeert gefaseerd. Oude gebouwen verdwijnen en maken plaats voor nieuwe of krijgen een tweede leven. Waar ondernemers zich nu voor korte of lange termijn vestigen om activiteiten te ontplooien, trekken de eerste bewoners hier over niet al te lang in. De Caai bruist met de dag meer en het wordt steeds duidelijker wat én wie deze bijzondere plek in Eindhoven kleur geven.

Fase 1

De 1e fase van De Caai richt zich op huuraanbod. In totaal krijgen 283 huurwoningen verdeeld over 2 woongebouwen vorm. Via een enquête en brainstormproces zijn namen bedacht voor alle 5 woontorens aan De Caai. De bouw van de 2 gebouwen van 18 en 24 verdiepingen is gestart op 6 juli 2022, tevens zijn tijdens de officiële handeling de eerste 2 namen onthuld; De Fresh en De Flow. Gelijktijdig wordt in deze fase ook de parkeergarage met daktuin gerealiseerd.

Huren op De Caai
Planning huur
Koopappartementen

Fase 2

Fase 2 van De Caai omvat koop- en huurappartementen. De verkoop van 24 stadswoningen en 58 appartementen in De Bloom is gestart op 17 juli 2023. Ook zijn er 42 zorgwoningen van Het Gastenhuis. Tegelijk met De Bloom gaat ook het naastliggende gebouw De Pure met huurappartementen aangeboden worden door het BPD Woningfonds. 

Planning koopaanbod fase 2

Fase 3

Het laatste woongebouw wordt in fase 3 gerealiseerd. Deze laatste fase omvat koopaanbod, variërend van hoog- tot laagbouw. Gelijktijdig wordt het unieke stukje erfgoed ‘De Hallen’ nieuw leven ingeblazen. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Het team van architecten en ontwikkelaars buigt zich de komende tijd over de plannen.

Ondernemen

Behalve wonen kun je straks ook ondernemen aan De Caai. Vanaf 2024 zijn diverse bedrijfsunits te huur; 3 in de IJsfabriek, variërend van ca. 800 tot 1.000 m2 en 7 in de Melkfabriek variërend van ca. 200 tot 800 m². 

Bedrijfsunits
Bedrijfsunits

Schrijf je alvast in voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwbouwplannen en fases, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina via ‘Abonneren’. Kun je niet wachten om De Caai te gaan ontdekken? Houd dan deze website in de gaten en volg ons op facebook en Instagram.

Iets vragen? Neem gerust contact op
Wonen, Werken en Leven Visie De Caai