Wanneer kan ik wonen aan De Caai?

De Caai maakt komende jaren een geleidelijke transformatie door, waarin verschillende fases elkaar opvolgen. Gedurende de fases en jaren zullen enkele oude gebouwen verdwijnen en plaatsmaken voor nieuwe. Andere gebouwen blijven behouden en zullen stuk voor stuk opgeknapt worden voor een nieuwe toekomst. Ondernemers zullen zich voor korte of lange termijn vestigen en hun activiteiten gaan ontplooien. En over enkele jaren zullen de eerste bewoners hier gaan wonen!

image alt

Verschillende fases

Langzamerhand wordt het Campinaterrein getransformeerd tot De Caai; een buurt met nieuwbouwwoningen. In de fases daarvoor wordt het terrein gebruikt voor evenementen en door ondernemers. Fase 1 is het terrein en de gebouwen zoals we die van FrieslandCampina geleverd hebben gekregen. Met slechts de hoogstnodige aanpassingen worden deze nu gebruikt. De komende tijd gaan steeds meer ondernemers op het terrein landen en gaat er dus meer activiteit plaatsvinden.

Tijdelijk gebruik en nieuwbouw zullen uiteindelijk samengaan en tegelijkertijd plaatsvinden. Geleidelijk aan wordt steeds duidelijker hoe De Caai er uit zal zien en welke mensen kleur geven aan deze plek. Hoeveel jaar dit proces nodig heeft en uit hoeveel fases dit bestaat, weten we nu nog niet precies.

Rond 2022 worden de eerste deelplannen bekend gemaakt en wordt invulling gegeven aan de monumentale oude gebouwen. In de tussentijd wordt het terrein levendig en bruisend. Naar verwachting zullen de eerste nieuwbouwwoningen rond 2023-2024 bewoond zijn.

image alt

Schrijf je vast in

Er kunnen nu dus nog geen jaartallen verbonden worden aan al deze momenten. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwbouwplannen en fases, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina via ‘Abonneren’. Kun je niet wachten om De Caai te gaan ontdekken? Kijk dan vooral wat er nú al te doen is op het terrein via de website www.campinaterrein.nl of op de facebookpagina.

Iets vragen? Neem gerust contact op
Wonen, Werken en Leven Visie De Caai