Bestemmingsplan De Caai vastgesteld!

23 september '21

Goed nieuws! We zijn weer een stap verder in de voorbereiding van De Caai. Gisteren heeft de gemeenteraad van Eindhoven het bestemmingsplan vastgesteld en dat betekent dat we verder kunnen met de herontwikkeling van deze bijzondere locatie.

De Caai wordt geen typische stadsbuurt

In De Caai komen geen straten en stoepen, maar gezamenlijke ruimtes die aanleiding geven voor ontmoetingen. De openbare ruimte wordt voor een groot deel ter beschikking gesteld aan bewoners en ondernemers. De mogelijkheid voor een ‘eigen' ruimte op maaiveld en zeggenschap over de invulling van de ruimte wordt hiermee vergroot. In de stad Eindhoven kom je dit elders nog niet tegen. In De Caai woon je dadelijk op een unieke plek aan het water én op loopafstand van het centrum.

Op de hoogte blijven?

Een groot deel van de woningen op De Caai worden betaalbare huurwoningen. Naar verwachting worden de eerste woningen in 2023 opgeleverd. Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op De Caai en niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg automatisch het laatste nieuws in je mailbox.

  Meer nieuws
  Bekijk de visie