Wonen in het gezellige Eindhoven

Eindhoven. Beter bekend als de lichtstad of ‘Eindhoven de gekste!’. Deze gezelligste stad van Brabant bruist, bloeit en boeit. Je vindt er talloze leuke buurten, trendy restaurants en interessante musea. Wat je ook wil doen, in Eindhoven is altijd wat te beleven.

image alt

Eindhoven op de kaart

In het jaar 1232 kreeg Eindhoven al stadsrechten, maar het duurde even voor het ook écht een stad werd. Met name in de vorige eeuw klom het inwonertal snel omhoog tot inmiddels de vijfde plek van grootste Nederlandse gemeenten. Hierbij speelde Philips een grote rol. In 1891 begon eigenaar Frederik Philips vanuit een kleine fabriek aan de Emmasingel met het fabriceren en verkopen van gloeilampen. Het elektronicaconcern groeide hard en gaf de lokale werkgelegenheid een flinke boost. Nu scoort Eindhoven - als kloppend hart van de Brainport Regio - nog altijd hoog op het gebied van bedrijvigheid, innovatie en toekomstperspectief. Ofwel, een fijne plek om te ondernemen en wonen!

image alt

Een stad met verhalen

In het vooruitstrevende Eindhoven leeft de geschiedenis nog altijd voort. Je vindt er vandaag de dag meer dan 150 rijksmonumenten in de vorm van historische bouwwerken alsook nieuwe gebouwen. Zo pronkt de prachtige Sint-Catharinakerk uit 1867 in het centrum tussen de horeca maar siert ook moderne architectuur de stad. Neem het iconische Evoluon: een ufo-vormig gebouw dat ter ere van het Philips’ 75-jarig jubileum is ontwikkeld. Dit laat zien hoe Eindhoven nieuw met oud verbindt.

Leuk, lekker, levendig

Van diverse nieuwe woonbuurten tot innovatieve ondernemingen en Instagram-proof horeca, Eindhoven staat niet stil. Deze levendige stad biedt dan ook alle faciliteiten die je zoekt. Voor een middag shoppen duik je de Demer op of hop je langs bij een van de boetiekjes op de Hooghuisstraat. Avondje naar de bios, het theater of dineren? Kan allemaal! En zoals het een echte stad betaamt is er natuurlijk een oneindige keus in sportverenigingen. Eenmaal ingeburgerd? Dan ben je welkom in het Philips stadion om PSV te supporten!

Iets vragen? Contact
Wonen in Eindhoven? Woningaanbod