Visie op De Caai

Al sinds 1961 werken ondernemers op het Campinaterrein vol overgave aan de ontwikkeling van oer-Hollandse trots en duurzaamheid. De wereld ziet er intussen heel anders uit, maar de sfeer op het terrein is nog steeds hetzelfde. Op De Caai wordt gewerkt aan innovatie waar iedereen beter van wordt. Onvervalste ambacht maar dan in een nieuw jasje. Net als in tijden van de zuivelcoöperatie brengt De Caai initiatieven en mensen bij elkaar. Ondernemers worden in elkaars nabijheid geïnspireerd, komen tot samenwerkingen en ondernemen met een maatschappelijk doel. Bewoners ervaren volop rust en ruimte en de mogelijkheden van samen zijn.

Het is de plek waar je werkt en woont en waar nieuwe verbindingen tot nieuwe communities leiden. De plek waar jij bewuste keuzes maakt en jouw stempel drukt om deze wereld net een beetje mooier te maken. Want de krachten bundelen om impact te maken net als toen, dat is het idee van De Caai. The Creating Community!

image alt

Oog voor elkaar

Iets wat zeker is, is dat de Caai straks een sociale plek wordt. Een plek waar allerlei soorten mensen zich welkom en prettig voelen, en waar allerlei verschillende huishoudens hun droomwoning kunnen vinden. Oog voor elkaar hebben betekent bijvoorbeeld dat je je buren kent en bepaalde voorzieningen met elkaar deelt -zoals een groene binnentuin of een elektrische auto of- fiets. Dat je je verbonden voelt met de andere bewoners en voor elkaar zorgt: niet geforceerd, maar wel als je het opzoekt. Het betekent ook dat we nu al oog hebben voor de wereld van (over-)morgen: de Caai wordt een heel duurzame wijk.

image alt

Uitnodigend en fijn

Niet alleen nu, maar ook straks is op De Caai naast wonen van alles te doen. Met culturele evenementen en groene openbare plekken. Ook voor bezoekers is De Caai dus tof! Natuurlijk zorgen we ervoor dat deze levendigheid en openbare voorzieningen niet ten koste gaan van hoe jij hier straks woont: we snappen heel goed dat je na een drukke werkdag behoefte hebt aan de rust van je eigen plek. En dat je soms geen zin hebt om buiten te zitten op een levendig plein, maar liever de rust van een gedeelde (dak-)tuin opzoekt. En misschien ook wel eens behoefte hebt aan de geborgenheid van bekenden in je nabijheid: plekken waar je je buren en andere buurtgenoten kunt treffen. Op De Caai streven we daarom een optimale balans na tussen openbaar en privé en alles wat daartussen zit, zoals een gedeelde (dak-)tuin.

image alt

Echt wonen in de stad

Wonen aan De Caai is écht wonen in de stad: een gevarieerde wijk met een mix van verschillende woningbouw. Zowel sociale huur en middeldure huur, maar ook koopwoningen in verschillende prijsklassen vinden hier een plek. Momenteel gaan we uit van ongeveer 260 koopwoningen en 430 huurwoningen, verdeeld over laag- en hoogbouw. Naast wonen zijn er ook nog verschillende andere functies die de plek leuker en het dagelijks leven makkelijker maken. Of dat nu een sportschool, een speciaalzaak, een kantoortje of een koffiebar is (of misschien wel allemaal!). Er is ruimte voor 17.800 m2 commercieel vastgoed, waarvan 16.000 m2 zich in het erfgoed bevindt. Ook zou het mooi zijn de directe omgeving te kunnen betrekken in de transformatie, zodat bijvoorbeeld het Eindhovens Kanaal een plek wordt waar je heen kunt om te ontspannen. De variatie en uiteenlopende functies maken de wijk spannend en tot een écht stedelijk gebied!

Iets vragen? Neem gerust contact op
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning De Caai