Ontdek deze culinaire hotspots in Eindhoven!

29 februari '24

Als je denkt aan Eindhoven, dan denk je al snel aan technologie, design en innovatie. Maar waar de lichtstad ook zeker om bekend staat, zijn de culinaire hotspots. Op en rondom De Caai vind je er genoeg. Van uitgebreid ‘op chic’ dineren, tot ‘gewoon gezellig’ een bekske koffie met een quukske. Dit zijn 12 plekken die jij niet mag overslaan.

Gewoon om de hoek

Voor een lekkere hap of een fijne borrel hoef je helemaal niet ver te gaan. Sterker nog: óp De Caai zijn er genoeg leuke plekken.

Phood

(Hugo van der Goeslaan 2-03)

Restaurant Phood op de Caai ondergaat momenteel een renovatie en is daarom tijdelijk gesloten voor publiek. Ze bieden echter wel exclusieve mogelijkheden voor groepen. Boek een privé-evenement met een rondleiding voor groepen vanaf 25 personen, of maak gebruik van hun cateringdiensten voor evenementen op jouw eigen locatie, beschikbaar voor groepen vanaf 60 personen. Stel de ideale culinaire ervaring op maat samen, variërend van meergangen ‘farm-to-table’ diners tot levendige ‘plant-to-plate’ maaltijden en smakelijke ‘farm bites’. Neem gerust contact op met Phood voor meer informatie.

Bottle Distillery

(Kanaaldijk-Zuid 1D)

Ambachtelijke gin, rum, wodka, beerbrandy of likeuren. De Bottle Distillery distilleert het allemaal zelf! Neem eens een kijkje in de distilleerderij, of neem plaats in het bijbehorende café The Docks. Naast een goede borrel, kun je hier ook terecht voor speciaal geselecteerde cocktails, lekker eten én rondleidingen, proeverijen en workshops.

koffie

Zei er iemand koffie?

Om de ochtend mee te beginnen, of voor tussendoor: koffie kan op ieder moment van de dag. Strijk neer bij één van deze koffiecorners.

ZwartWit koffie

(Victoriapark 7)

Het idee voor ZwartWit ontstond in Melbourne, Australië. Deze relaxte koffiebar aan het Victoriapark biedt naast een goede kop koffie of thee, ook een ‘All day Brekkie’ of een heerlijke lunch met een aparte twist. Een keer buiten de deur werken met je laptop? Neem plaats aan een van de lange tafels en trakteer jezelf op een lekkere kop koffie.

Lucifer Coffee Roasters

(Kleine Berg 47 / Kennedyplein 103)

Met twee koffiebars en een roastery kun je wel stellen dat Lucifer Coffee Roasters een bekend begrip is in het Eindhovense. De geur van vers gebrande koffiebonen komt je dan ook snel tegemoet wanneer je een stap over de drempel zet bij de koffiebars aan de Kleine Berg 47 of Kennedyplein 103. Ook kun je hier terecht voor een goed belegde boterham.

DENF Coffee

(Clausplein 4)

De koffie bij DENF Coffee wordt op authentieke wijze en met heel veel liefde bereid. Deze espressobar vind je in de Witte Dame aan het Clausplein in het hartje van Eindhoven. Hier geen standaard koffie, maar koffie met een verhaal! Geïnspireerd op de lokale koffieboeren waarmee wordt samengewerkt. Kom je met een lege maag? Bekijk dan eens de uitgebreide kaart.

lunch

Alles op één plek

Brunch, lunch, borrel, diner of cocktails: je hoeft niet te verplaatsen want deze plekken hebben het allemaal onder één dak!

Fifth

(Gasfabriek 5)

Op het industriële NRE-terrein is Fifth gevestigd: de plek waar alles samen komt. Met een restaurant, bar, koffiebranderij, podium en verschillende zalen, kun jij hier prima op verschillende momenten van de dag vertoeven. Voor een luscious lunch of fine dining op z’n best, na een bezoek aan Fifth kom je altijd met een goed gevoel thuis.

Lucie Cocina

(Kleine Berg 34b)

Zet je één stap over de drempel van gastrobar Lucie Cocina, dan voelt het direct alsof je in Spanje bent. Dit kleine, maar intieme restaurant is de plek waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat met vrienden terecht kunt. Geniet van de heerlijke Iberico Bellota, Cecina de Leon, de beste olijven en bijzondere Lucie wijnen. Liefde gaat hier echt door de maag!

Diner

Op chic

Heb je iets te vieren? Of wil je een keer flink uitpakken? Trek je zondagskleren aan en breng een bezoek aan een van de volgende hotspots!

Thym by Parkzicht

(Alberdingk Thijmlaan 18)

Aan de voet van het Stadswandelpark ligt het prachtige restaurant Thym by Parkzicht. Met een ruim opgezet terras en een sfeervol interieur is er altijd een fijn plekje om te zitten. Van verse croissants tot bouillabaisse, er is genoeg keuze. O én op iedere laatste zondag van de maand kun je iets langer in bed blijven liggen en genieten van een heerlijke brunch.

1910

(Willemstraat 43a)

Het restaurant 1910 heeft zijn naam te danken aan het bouwjaar van het gebouw, dat vroeger diende als woonhuis. Als je op zoek bent naar een culinair hoogstandje, dan zit je hier goed. Bijzondere smaken komen hier samen, de ambiance is fijn en voor iedere gast en elke smaak is er een passende wijn. Kortom: op en top genieten.

Borrel

Pilsje?

Voor goede bieren of handgemaakte cocktails hoef je Eindhoven niet uit. Gezelligheid kent namelijk geen tijd, zeker niet in Brabant.

Radegast

(Clausplein 6)

Met 34 biertapkranen en genoeg bieren op fles, komt hier iedereen aan zijn trekken! Houd je nu echt niet van bier? Dan vind je hier ook mooie wijnen. Bij Radegast kun je helemaal jezelf zijn. De gastvrijheid staat centraal en op de kaart zijn genoeg bites te vinden om een goede bodem te leggen voor al die heerlijke bieren. Proost!

Bobby’s Bar

(Kleine Berg 40 / Stratumseind 27)

De slogan zegt het eigenlijk al “not just a bar”. Want Bobby’s is zoveel meer. Het is de perfecte plek voor originele cocktails en gin & tonics. Het menu verandert mee per seizoen en bevat ook bijpassende hapjes. Zin in knus? Strijk dan neer bij de bar aan de Kleine Berg 40. Zit het daar vol? Dan kun je ook terecht bij de andere locatie op Stratumseind 27.

Café 100 Watt

(Bleekweg 1)

Café 100 Watt is het proeflokaal van Stadsbrouwerij Eindhoven. Het proeflokaal is gevestigd in de karakteristieke, oude Schellens fabriek, midden in het centrum. Met wisselende bieren in uiteenlopende stijlen, heerlijke gerechten en een gezellig terras aan de Dommel is dit een fijne plek om met vrienden, familie of collega’s te borrelen.

  Bekijk het laatste nieuws
  Bekijk woningaanbod