Start bouw fase 1

7 juli '22

Het is zover! Met het boren van de eerste paal door Wethouder Mieke Verhees is op 6 juli het startsignaal gegeven voor de bouw van de eerste 2 (van de 5) woontorens aan De Caai. Ook werden de namen van de gebouwen onthuld.

image alt

Fresh en Flow

Ook zijn de namen van deze twee gebouwen bekend gemaakt; toren Fresh en toren Flow. Beide gebouwen worden door aannemer Huybregts Relou gerealiseerd, rondom de monumenten die blijven staan. In de torens Fresh en Flow komen in totaal 283 betaalbare huurwoningen. Toren Fresh heeft 123 appartementen en toren Flow zelfs 160. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte, bestaande uit een loggia of een balkon. 

image alt

Betaalbare huurwoningen

De eerste 283 woningen (van de 700) zijn bestemd voor betaalbare huurappartementen en worden afgenomen door BPD Woningfonds. Tak Lam fondsdirecteur BPD Woningfonds: "Betaalbaarheid van wonen is een van de grootste uitdagingen van deze tijd, ook in Eindhoven. Met de toevoeging van 283 middenhuur woningen in dit ambitieuze en duurzame plan voegen we gewilde woningen toe aan de stedelijke woningvoorraad van Eindhoven."

Geen typische stadsbuurt

De Caai wordt de modernste stadswijk van Eindhoven waar een nieuwe generatie makers, verbinders, (food)designers en innovators aan de slag gaat en waar ontmoeting maximaal gefaciliteerd wordt. Toekomstige bewoners en ondernemers vinden dat alles groener en gezonder kan en mag. Op het terrein zal straks het nieuwste van het nieuwste te vinden zijn. Op het gebied van voeding en gezondheid én op het gebied van duurzaam wonen en samenleven.

image alt

Over De Caai

De CAAI wordt een duurzame, groene wijk aan het water en op loopafstand van het centrum van Eindhoven. Wonen aan De CAAI is écht wonen in de stad: een gevarieerde wijk met een mix van werken en recreëren naast een breed woningaanbod. Sociale huur, middeldure huur en ook koopwoningen in verschillende prijsklassen vinden hier een plek. Verder is er ruimte voor 18.000 m2 aan overige functies gericht op gezondheid en voeding, die de plek leuker en het dagelijks leven makkelijker maken. Het grootste deel hiervan bevindt zich in het erfgoed. Geïnteresseerden kunnen op www.decaai.nl meer informatie vinden.