Dutch Design Week 2021

7 oktober '21

Dutch Design Week komt eraan! Van zaterdag 16 oktober tot en met zondag 24 oktober staan kunst en design centraal in Eindhoven. Tijdens de DDW is er onder andere aan De Caai genoeg te beleven. Kom jij langs?

Verschillende design areas

Dit jaar is de DDW verdeeld in negen verschillende design areas: Campinaterrein, Centraal, Downtown, Hallenweg, Plan-B, Sectie-C, Strijp-S en Strijp T+R. Het thema van dit jaar is ‘The Great Number’. DDW roept met ‘The Greater Number’ op tot reflectie en verandering. Die verandering zou zich meer moeten richten op sociale waarden en een betere zorg voor de aarde, in plaats van enkel economische waarden. Een toekomst waarin voortdurend gezocht wordt naar een beter aantal: soms minder, soms meer maar van hogere kwaliteit en soms simpelweg anders. Ook als het gaat om kansen en inclusiviteit in onze samenleving. Dit alles wordt gevat in het overkoepelende thema ‘The Greater Number’, een zoektocht naar het betere aantal.

image alt

Kom langs aan De Caai

Op het terrein van De Caai vind je verschillende exposities en activiteiten. Future Affair in de Melkfabriek is een fascinerende zintuigelijke ervaring: een aanraking zonder de dreiging van een virus, zonder vooroordeel en zonder taboe. Bij Phood Farm krijg je een kijkje in de wereld van Aquaponic farming. Hier groeien groenten, kruiden, kiemen en paddenstoelen op een duurzame, ecologische manier. Bij Foundation We Are vind je de tentoonstelling THANATOS, over de toekomst van de digitale dood, de opkomst van thanatechnologie en de heiligheid van persoonlijke gegevens. The Garden of Cyrus is een virtuele ruimte gecreëerd door Daniel Martin in de Melkfabriek aan De Caai. In dit project bevraagt Martin de scheiding tussen het virtuele en het reële. De digitale objecten kunnen tastbaar worden als decoratieve of architecturale elementen in de werkelijkheid. Of kom langs bij OKER Vintage Interior voor Palazzo: Postmodern Obscenities.

image alt

Praktische informatie

Op de programmapagina van de DDW zie je een volledig overzicht van het programma, vind je meer inhoudelijke informatie en kun je per dag, area, soort of discipline kijken wat er georganiseerd wordt. Zo kun jij precies een programma samenstellen dat bij jou past! Per locatie gelden verschillende openingstijden, maar de meeste locaties zijn dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Let op: voor sommige locaties heb je een ticket nodig, meer informatie hierover vind je op de website van DDW.

Foto 1: DDW 2019 © Sjoerd Eickmans
Foto 2: DDW 2019 Foundation We Are © Iris Rijskamp 
Foto 3: DDW 2019 © Sjoerd Eickmans 

  Volg ons op Instagram
  Bekijk het laatste nieuws