Phood Farm genomineerd voor de IGNITE Award

29 november '22

De aquaponic farm van Phood Farm op de Caai in Eindhoven groeit al meer dan twee jaar voedzame groenten het hele jaar door voor een lokale afzetmarkt in Eindhoven. Het bedrijf is een sociale werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt sinds 2022 ook een community permacultuur moestuin voor de buurt. Phood Farm laat zien dat de voedselproductie anno nu zowel technologisch, sociaal, regeneratief en met respect voor de natuur kan.

Om nog meer impact te maken doet Phood Farm mee aan een traject van IGNITE Award en is één van de zes finalisten. De winnaar wordt in januari 2023 bekend gemaakt en maakt kans op een investering van € 100.000, een bedrag waarmee Phood Farm bij kan dragen aan de transitie naar een gezond voedselsysteem.

Over PhoodFarm

Phood Farm is een innovatieve stadsboerderij die gezonde en verse producten verbouwt op een duurzame en eco-vriendelijke manier. Zij doen dit voor een lokale afzetmarkt en bieden daarbij een educatieve plek voor de gemeenschap en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op de aquaponic farm aan De Caai in Eindhoven worden (micro)groenten, kruiden en paddenstoelen binnen gekweekt midden in de stad, op water met vissen. Op de community farm in de buurt van De Caai in Zuid-Oost Eindhoven worden groenten in de buitenlucht gegroeid middels permacultuur principes en volledig duurzaam, sociaal en regeneratief

Phood

Duurzaam en sociaal verbouwen in de stad

PHOOD Farm
PHOOD

Phood Farm groeit hyperlokaal, hoogtechnologisch en in harmonie met de natuur en de mens

Urban Farming

Met een indoor aquaponic farm, een outdoor community farm en de ambitie om meer urban farm locaties in binnen- en buitenland te openen, wil Phood Farm (stads)bewoners en stadslandbouw samenbrengen. In het najaar van 2023 opent Phood Farm een nieuwe, state of the art, aquaponic farm in de Melkfabriek op De Caai in Eindhoven. Een 500 vierkante meter grote vertical farm met drie lagen, waar microgroente, bladgroente en paddenstoelen groeien. Van de oogst kunnen ca. 700 huishoudens het gehele jaar eten. Daarnaast kunnen mensen meewerken op de community farm, zelf groenten oogsten en bijdragen aan meer biodiversiteit en een groenere stad. 

IGNITE Award

Dit jaar is het de 8ste keer dat het Anton Jurgens Fonds de IGNITE Award organiseert. De IGNITE Award begon als een regionale prijs met deelnemers uit Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant en is nu een landelijke prijs geworden. De winnaars ontvangen een investering van €100.000, €50.000, of €30.000 euro. Daarnaast maken deelnemers ook kans op een publieksprijs van €10.000.

Uitgebreide profielen van de deelnemers staan op www.igniteaward.nl

Naast dat Phood Farm in the running is voor de IGNITE Awards is de sociale onderneming onlangs tweede geworden voor de Inretail Awards als best new retailer van 2022. Voorgaande winnaars van deze award waren o.a. Crisp, Picknick en Hello Fresh.

  Phood Farm
  Breng je stem uit!