Nieuwe beelden De Caai beschikbaar

23 juni '21

De Caai komt steeds meer tot leven. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de herontwikkeling van het oude Campinaterrein. We hebben een aantal beelden laten maken om jou een indruk te geven van hoe het er straks uit gaat zien aan De Caai.

image alt

Centrale ligging met veel (woon)ruimte

De Caai ligt aan het water en is op loopafstand van het centrum van Eindhoven. Op deze plek woon je ín de stad, aan het water, waarbij je enerzijds de dynamiek van het stadsleven ervaart maar tegelijkertijd ook het mooie, groene buitengebied in de buurt hebt. Aan De Caai worden circa 700 woningen gerealiseerd en ruim 21.500 m2 andere voorzieningen. BPD Woningfonds is verantwoordelijk voor de eerste 430 woningen die straks voor verhuur bestemd zijn.

Doordat er vijf woontorens komen, die de hoogte in gaan, is er straks meer ruimte is in de openbare ruimte voor groen en andere functies. De ruimte rondom de gebouwen is straks voor collectief gebruik.

image alt

Verschillende architecten

De eerste twee woontorens, te zien op de afbeeldingen, zijn ontworpen door twee architectenbureaus. Het ontwerp van de toren aan de ring (op de hoek van de Kanaaldijk-zuid en de Hugo van der Goeslaan) komt van Mei Architects and Planners. De toren die deels over de bestaande melkfabriek wordt gebouwd, is ontworpen door KAAN Architecten. In beide ontwerpen komen verschillende elementen van de fabrieken terug zoals de grote raampartijen en halfronde kozijnen, verwijzend naar de fuseé-daken op het terrein.

  Volg ons op Instagram
  Bekijk het laatste nieuws