Symbolische sleuteloverdracht aan BPD

19 december '17

Ná de zomer van 2017 heeft BPD het voormalig Campina terrein aan de Dirk Boutslaan 2 in Eindhoven verworven. Het feestelijke event van woensdag 13 december 2017 stond in het teken van de symbolische sleuteloverdracht van FrieslandCampina aan BPD Ontwikkeling.

Avondvullend programma

Tijdens het avondprogramma zijn er toespraken gehouden door Campina, BPD, de gemeente Eindhoven en de architect.

Voor Campina was het een mooi, maar emotioneel einde van 50 jaar historie op deze plek. Tijdens de toespraak van Gerard Menting, directeur vastgoed van Campina, is het straatnaambord Campinaplein onthuld dat een plek moet gaan krijgen op een van de pleinen in het herontwikkelde gebied. Daarnaast stelt Campina een bedrag beschikbaar voor de realisatie van een kunstwerk in het plangebied. De uitslag van de wedstrijd tussen Eindhovense kunstenaars zal bepalen wie het kunstwerk mag gaan maken.

Tijdens het programma werd de overdracht van de sleutel ingeleid door een muzikaal en theatraal optreden. Het muziekspektakel werd afgesloten met de symbolische overdracht van de sleutel door Gerard Menting aan Carl Smeets, regiodirecteur BPD Zuid.

Eerste evenement smaakt naar meer..

Het duurt nog zeker tot 2021 voordat de eerste woningen gebouwd gaan worden. Het is nog niet duidelijk of er ook winkels gaan komen.

Dat betekent niet dat het terrein tot 2020 braak ligt, integendeel. In de tussentijd gaat BPD de hekken verwijderen, het gebied 'opengooien' en evenementen organiseren.

Aanmelden tijdelijke activiteiten nog niet mogelijk

De organisatie en het beheer van de tijdelijke activiteiten moet nog worden opgestart. Je kunt wel al je interesse hiervoor kenbaar maken. Stuur hiervoor een email met daarin je contactgegevens en de activiteit die je in de Zuivelfabriek zou willen uitvoeren.