Parkeren op De Caai: hoe werkt dat?

14 juni '23

Op De Caai krijgen voetgangers en fietsers alle ruimte. Het hele plan is autoluw en qua gemotoriseerd verkeer uitsluitend bereikbaar voor hulpvoertuigen of om te laden en lossen op vastgestelde tijden. Het parkeren van auto’s gebeurt in verschillende parkeergarages op De Caai. Waarvoor een parkeerplaats kan worden gekocht of een parkeerabonnement kan worden afgenomen. Deze zijn beperkt beschikbaar. Met de koop parkeerplaatsen is bijzonders aan de hand. Lees meer >>

Er komen dus nergens geparkeerde auto’s in de (semi-)openbare ruimte van De Caai. Op deze manier is er volop plek voor verblijven, lopen, fietsen en groen. Voor fietsers komen er in alle gebouwen voldoende stallingsplaatsen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over waar je je fiets (veilig) kan neer zetten.

Meer over parkeren in Gebouw 2
image alt

Gereguleerd parkeren: wat is dat?

De Caai ligt binnen de Ring van Eindhoven. Op dit moment geldt voor de meeste straten rond het plan dat het parkeren nog niet gereguleerd is. Met andere woorden: je kan er gratis parkeren langs de openbare weg. Op termijn gaat dit veranderen. De verwachting is dat voor heel Eindhoven binnen de Ring gereguleerd parkeren ingevoerd gaat worden. Voor het gebied direct rond De Caai zal dit sneller plaatsvinden, waarschijnlijk al voor of in elk geval rond de oplevering van de eerste woongebouwen op De Caai.

Gereguleerd parkeren betekent dat je alleen in de openbare ruimte mag parkeren met een (bewoners)parkeervergunning of door middel van betaald parkeren. Voor veel nieuwe projecten binnen de Ring geldt dat ze op een lijst uitsluiting parkeervergunningen van de gemeente Eindhoven staan. Dit geldt ook voor De Caai. De adressen die binnen het project De Caai vallen kunnen hierdoor geen parkeervergunning aanvragen. Voor parkeren van een auto in het plan ben je dus aangewezen op de (betaalde) voorzieningen op De Caai.

Deelmobiliteit op De Caai

Door de goede fietsvoorzieningen, het treinstation Eindhoven Centraal en de Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) bushalte op de Geldropseweg is De Caai ook zonder auto goed bereikbaar. Daarnaast wordt op De Caai deelmobiliteit aangeboden in de vorm van deel(bak)fietsen, deelscooters en deelauto’s. Deelmobiliteit wordt steeds populairder als voordelig alternatief voor eigen bezit. Omdat op De Caai deelmobiliteit beschikbaar is, heb je als bewoner, werknemer of bezoeker misschien wel helemaal geen auto meer nodig.

  Meer nieuws
  Woningen