Sociale huurwoningen op De Caai

29 juni '23

Woonbedrijf en BPD hebben op 28 juni de overeenkomst getekend voor 71 sociale huurwoningen bij nieuwbouwproject De Caai in Eindhoven. De realisatie van 341 nieuwe woningen (fase 2) van de nieuwe stadsbuurt kan daarmee echt van start.

image alt

De Bloom & De Pure

Woonbedrijf tekende de turnkey overeenkomst met BPD waarin is afgesproken dat zij 71 sociale huurwoningen zullen afnemen in De Pure. Eerder deze maand werden de contracten al getekend voor:

De nieuwe gebouwen De Bloom en De Pure in fase 2 zijn ontworpen door LEVS architecten. DELVA Landscape Architecture & Urbanism heeft het landschappelijk ontwerp en de binnentuin vormgegeven.

image alt

Fijn wonen op De Caai

Marieke Franken, directeur van Woonbedrijf: “De Caai wordt een prachtige nieuwe stadswijk waar mede door de aankoop van Woonbedrijf, een zeer divers aanbod van koop- en huurwoningen in allerlei prijsklassen ontstaat. Veel verschillende doelgroepen kunnen hier straks fijn wonen. Door de goede samenwerking tussen Woonbedrijf en BPD hebben we het voor elkaar gekregen dat, ondanks de steeds veranderende marktomstandigheden, we dit jaar nog kunnen starten met de bouw. Dan kunnen we nog eerder de woningen opleveren en Woonbedrijf kan weer sneller tegemoet komen aan de blijvend grote vraag naar sociale huurwoningen.”

Meer informatie via Woonbedrijf
image alt

Fors tempo in de gebiedsontwikkeling

Erik Leijten, directeur BPD regio Zuid: “Ondanks dat de marktomstandigheden veranderd zijn, proberen we de snelheid erin te houden, ook hier. Daarom is het fijn dat we met Woonbedrijf deze afspraken hebben kunnen maken. Het tempo in deze gebiedsontwikkeling is bijna ongeëvenaard. Van de Anterieure overeenkomst in juli 2020 tot de bouw in 2022 van de eerste twee woontorens en tot de start bouw in 2023 van deze 341 woningen. Hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk het is samen te werken met partijen die eveneens bereid zijn een langjarig commitment af te geven.”

Interesse in een sociale huurwoning? Woonbedrijf
Interesse in De Bloom Woningen