Stadsterras de Prairie aan De Caai in Eindhoven

15 juni '22

Na twee uitverkochte edities in 2020 en 2021 met Stadsoase de Zomertuin, keert er dit jaar een nieuw event terug naar Eindhoven. Stadsterras de Prairie vindt vanaf woensdag 15 juni tot en met 28 augustus plaats bij De Caai. Op de Prairie kun je spelen tussen de hooibalen en boerderijdieren, lekker en gezond eten, barbecueën of borrelen en bovenal geïnspireerd raken door het pure buitenleven. Kom je ook?

image alt

Knipoog naar het platteland

“We willen de vrijheid, gezelligheid, puurheid en simpelheid van het platteland naar de stad van de toekomst halen. Het gevoel in het woord ‘de prairie’ (bekend van de serie Little House on the Prairie) brengt dat nostalgische familie gevoel terug”, vertellen Tim en Sabine die onder andere mede-oprichters zijn van Stadsoase de Zomertuin, dat afgelopen 2 jaar op hetzelfde terrein plaats heeft gevonden. Deze zomer gaat het er heel anders uitzien, een stadsterras met een knipoog naar het platteland. “Hooi, dieren, puur eten, barbecue, spellen, familie en gezelligheid.”

image alt

Volop entertainment voor jong en oud

Lekker bourgondisch genieten met vrienden, collega’s of familie staat vanaf medio juni centraal op de Prairie. De hele zomer geniet men van (live) entertainment, worden comedy en sing-along nights georganiseerd en speel je met het hele gezin of vriendengroep oer-hollandse spellen. Kinderen (groot en klein) kunnen tevens dagelijks terecht in de speeltuin met trampoline, hooibalen, huifkar, touwtrekken, ringwerpen, sjoelen en nog heel veel meer.

image alt

Biologisch en lokaal eten

Chef Erling staat met het team van Phood aan het roer van de Prairie keuken en voorziet alle bezoekers van biologische, lokale gerechten waarin producten van eigen land - de Phood Farm - zijn verwerkt. De gerechten die op de kaart staan zijn onder andere Kemper boerderijkip met krieltjes en asperges, bloemkool van het spit, (oesterzwam) bitterballen of verse tomatensalade. Voor de kids is er een ‘donkey-platter’ en vers boerderij-ijs. Uniek is de live-barbecue die zowel volledig vegan, als hybride en natuurvlees serveert!

Geniet op de gladgestreken ruïnes tussen de hooibalen

Het terrein De Caai is volop in ontwikkeling en verandert deze zomer tot de Prairie: te midden van de gladgestreken ruïnes zien we straks grassen, wilde bloemen, kruiden, strobalen en boerderijdieren. Een plek waar inwoners uit Eindhoven en omgeving, maar ook bezoekers van ver daarbuiten, 11 weken lang van alles kunnen beleven. “Alle materialen van de Prairie zullen na afloop worden hergebruikt en ingezet op onze eigen stukken land om groenten mee te verbouwen”, benadrukken.

Tim en Sabine, die hun eten bij PHOOD Farm op exact dezelfde wijze bereiden en verbouwen.

Stadsoase het Festival

De Prairie is vanaf 15 juni geopend van woensdag tot en met zondag en gratis toegankelijk, met uitzondering van ticket-evenementen. De locatie is de Hugo van der Goeslaan 2-03 in Eindhoven. Naast de optimale sfeer en gezelligheid, krijgt de bezoeker alvast een inkijkje in de toekomst van De Caai. GEVA Vastgoed en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling tonen beelden van hoe het terrein eruit komt te zien.

Stadsoase de Zomertuin keert in een nieuwe vorm terug in de vorm van een festival: Stadsoase het Festival. Deze vindt op 17 September plaats bij De Ijzeren man in Eindhoven. 

Stadsoase Het Festival
Stadsoase Het Festival https://stadsoasehetfestival.nl/
Meer weten? Stadsterras De Prairie