Start van Glow 2022

10 november '22

Dit weekend is het zover: de start van GLOW 2022. Zoals elk jaar wordt Eindhoven omgetoverd in een grote openbare lichttentoonstelling, door middel van innovatieve lichtinstallaties van (inter)nationale kunstenaars. Wil je dit prachtige lichtfestival bezoeken? Dat kan van 12 t/m 19 november. Het thema dit jaar is 'Urban Skin'.

image alt

Lucy in De Caai

Een ster speciaal gemaakt voor de stad Eindhoven. Lucy schittert! Ze wordt aangelicht door enorme zoeklichten uit de Tweede Wereldoorlog. Speciaal voor project Lucy zijn er twee van deze zogenaamde Carbon Arcs uit het jaar 1942 opgeknapt en van groene stroom voorzien. Dit zijn de meest felle lampen die ooit gemaakt zijn. De sterkte van één lamp is vergelijkbaar met 800 miljoen kaarsen. In de oorlog waren ze van levensbelang om vijandige bommenwerpers te zoeken in de nacht om ze vervolgens neer te halen. Nu dienen ze gelukkig enkel de lichtkunst en wekken ze Lucy tot leven. Geïnspireerd door het immense universum dat boven ons uitstijgt, ongrijpbaar is… en met een dun laagje bescherming op ons neerdaalt zonder direct zijn geheimen prijs te geven. Lucy lijkt misschien op een ster maar je kunt haar bijna aanraken. Een ster speciaal gemaakt voor de stad Eindhoven. Ze prikt gaatjes van licht in de Urban Skin van Eindhoven en laat haar twinkelen.

Nieuw in 2022: een audiotour

Niet alleen je ogen worden geprikkeld tijdens Glow is dit jaar. Je kunt ook een interactieve route volgen via de app zodat je weet wat je tegen gaat komen. Via je telefoon luister je naar unieke verhalen van de kunstenaars zelf. Deze audiotour bestel je voor € 2,- via de website van Glow Eindhoven.  

image alt

Praktische informatie

GLOW start iedere avond om 18.30 uur en eindigt op vrijdag, zaterdag en zondag om 23.00 uur. Behalve maandag t/m donderdag, dan eindigt het om 22.00 uur. Ontdek Eindhoven te voet tijdens dit bijzondere lichtfestival. Meer weten? Alle informatie vind je op de website van GLOW. Kom jij langs aan De Caai?

  Volg ons op Instagram
  Bekijk het laatste nieuws