Terugblik GLOW 2021

16 november '21

Vorige week was het zover: Eindhoven stond de gehele week in het teken van GLOW 2021. Dit jaar nam De Caai ook deel aan het programma. Op het terrein waren verschillende lichtkunstwerken tentoongesteld. Heb jij het gemist of wil je nog even terugblikken? Kijk dan mee!

image alt

Ode to Light

De Melkfabriek werd omgetoverd tot een kathedraal van licht in al zijn facetten. In Ode to Light bracht Daniel Margraf de beelden, die hij anders inzet om de gevels van gebouwen in scene te zetten, tot leven in de lege industriële hal. Als bezoeker werd je omringd door de magische sfeer van de rijkdom aan beelden. Iedereen ervaart daardoor de ruimte op zijn eigen unieke manier. Een prachtig spektakel, dat ook voor mooie plaatjes zorgde!

Foto 1 en 4: GLOW 2021 in de Melkfabriek © Bart van Overbeeke
Foto 2, 3 en 5: GLOW 2021 in de Melkfabriek © Vincent van den Hoogen

image alt

Falsche Frage

Een ander kunstwerk dat aan De Caai te bewonderen was, was Falsche Frage door kunstenaar Charles Vreuls. De onderliggende structuur van deze installatie was gebaseerd op een patroon van geometrische figuren: middelpunt, vierkant, cirkel en kubus. Deze figuren en hun symbolische betekenis worden al vanaf de oudheid gebruikt, vooral in de religie en metafysica. Van grafheuvels en kathedralen tot de stip op het voorhoofd. Ze spelen ook een rol in de architectuur, in de stedenbouw, bij het stratenplan of bij de inrichting van pleinen.

Foto 6 en 7: GLOW 2021 aan De Caai © Vincent van den Hoogen

  Volg ons op Instagram
  Bekijk het laatste nieuws