Veel enthousiaste reacties op enquête

4 september '20

Aan het begin van de zomer vroegen we naar jouw mening in een enquête over het Campinaterrein. We deelden onze ideeën en verzamelden input om zo weer verder aan de slag te kunnen met het stedenbouwkundig plan. Ruim 700 enthousiaste mensen vulden de enquête in.

image alt

De belangrijkste uitkomsten

Er kwamen veel positieve reacties op het idee van het Campinaterrein als Creating Community. De plek waar nieuwe initiatieven en samenwerkingen bloeien en krachten worden gebundeld om de wereld net een beetje mooier te maken. Gemiddeld wordt er op deze vraag een 4,39 uit 5 sterren gegeven. Ook de diversiteit van het woningaanbod (sociale huur, betaalbare middenhuur, dure huur en koopwoningen voor starters en doorstromers) valt goed in de smaak. 94% procent van de respondenten stemt positief. Wanneer het gaat over drie soorten gebouwen; erfgoed, laagbouw en hoogbouw, wordt er gemiddeld een 4,16 uit 5 sterren gegeven. In de reacties op de enquête wordt daarnaast aangegeven dat er behoefte is aan een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of eigen tuin. En ook duurzaamheid, met name de thema’s energie en klimaatadaptie, spelen een belangrijke rol.

Daarnaast hebben we ook meer inzicht gekregen in de rol die de openbare ruimte van het Campinaterrein moet spelen. Er is veel behoefte aan levendigheid en andere mensen ontmoeten. De wens voor meer horeca komt hier sterk naar voren. Als het op werken aankomt, wordt er voornamelijk gezocht naar een verzamelgebouw met werkplekken (co-working) en vergaderruimtes. Dat zien we ook terug in de behoefte aan community-vorming en co-creatie: de samenkomst van organisaties, het delen van plekken en kennisdeling, klinkt in veel oren aantrekkelijk.

Hoe gaat het nu verder?

We gaan de antwoorden van de enquête uitgebreid analyseren en vertalen naar het plan, zodat we het stedenbouwkundig plan kunnen verbeteren en verrijken met jullie input. Ben jij benieuwd? Houd de website dan in de gaten en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Zodra het stedenbouwkundig plan gereed is delen wij het uiteraard op de site.

  Wonen op het Campinaterrein
  Visie Campinaterrein