Voormalige melkontvangst De CAAI verkocht aan Bottle Distillery

28 november '22

Op de plek waar vroeger de melk met paard en wagen binnenkwam, is Bottle Distillery gevestigd met hun distilleerderij, slijterij, workshop- en horecaruimte. In 2019 gestart in de tijdelijkheid en sinds de zomer eigenaar van deze unieke locatie. Bottle Distillery kocht het pand van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en gaat het gebouw renoveren. Hierover zijn afspraken vastgelegd over onder meer de te behalen kwaliteit in het ontwikkelgebied.

image alt

Bottle Distillery

Eigenaar Mark Migchels vertelt: "Toen we voor het eerst de Melkontvangst van het Campinaterrein binnenstapten, waren we eigenlijk meteen verkocht. We zijn in gesprek gegaan met BPD waarna we als eerste huurders onze intrek mochten nemen op De CAAI."
 
Begin dit jaar is met het vaststellen van de omgevingsvergunning de realisatie van stadsbuurt De CAAI concreet geworden en zijn BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Bottle Distillery met elkaar overeengekomen dat Bottle Distillery in het plan blijft met de aankoop van de voormalige Melkontvangst.

De activiteit van de Bottle Distillery sluit goed aan bij het thema future food en de ambities voor De CAAI waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. "Wij zijn verheugd dat de Bottle Distillery als eerste ‘placemaker' nu ook echt behouden blijft voor De CAAI," aldus Mireille Knape – senior ontwikkelingsmanager bij BPD: "Dat Bottle Distillery kiest voor zoveel mogelijk samenwerkingen met ondernemers uit Eindhoven en directe omgeving past helemaal in ons service & community concept."
 
Eigenaar Mark en zijn vrouw Dianne zijn geen onbekende ondernemers in Eindhoven. In 2015 startten zij met de Bottle Distillery in de Schellensfabriek, een oude textielfabriek, midden in het centrum van Eindhoven. Door onzekerheid of ze daar konden blijven zijn ze verder gaan kijken en is via een vriend het Campinaterrein op hun pad gekomen.

Kleinschalige distilleerderij

Bottle Distillery is een kleinschalige distilleerderij en werkt met kleine batches. Je kunt er workshops volgen – bijvoorbeeld gin of kruidenlikeur maken – maar je kunt er ook vergaderen. In het proeflokaal kun je verschillende sterke dranken proeven, onder het genot van een hapje. Met mooi weer geniet je op het terras met uitzicht op het Campinaterrein. In de winkel vind je eigen gedistilleerde producten, zoals gin, rum en likeurtjes, maar je kunt hier ook lokale speciaalbiertjes kopen. 
 

Bottle Distillery
  Bottle Distillery
  Ondernemen aan De Caai