Terugblik DDW2019, Campinaterrein gaat verder!

30 oktober '19

De bestaande kanaalzone verbindt het centrum van de stad al decennia lang met het Campinaterrein. De vele voetgangers en fietsers langs het kanaal leverde ook dit jaar een energiek beeld op tijdens de Dutch Design Week 2019. Een beeld waar we de komende jaren meer en meer naar toe gaan groeien: het tijdelijke karakter krijgt steeds meer vorm en de eerste ondernemers zijn inmiddels gevestigd in de tijdelijkheid.

Call to action: If not now, then when?

Dutch Design Foundation (DDF) koos met het thema ‘If not now, then when?’ voor een ‘call to action’ aan iedereen om niet langer af te wachten, maar nu in actie te komen en de toekomst – duurzaam - vorm te geven. Ruim een week stond de stad in het teken van kunst, ontwerp, werksessies, discussies, panels, ideeën…en dat alles met een boost aan creativiteit en inspiratie van 2600 designers op ruim 100 locaties en bezocht door zo’n 350.000 bezoekers.

Ontwerpfestijn Water en Transformatie

Tijdens het BPD/BPDi Ontwerpfestijn op het Campinaterrein zijn door architecten, designers  en kunstenaars ideeën bedacht voor de uitwerking van plannen in relatie tot de klimaatopgave met de nadruk op water: Hoe draagt ontwerp en design met het thema water bij aan de klimaatopgave, bewustzijn en nieuwe gebruiksfuncties? Dat was de vraag waarin Dingeman Deijs architects, Jeroen Doorenweerd, Observatorium, plein06, dvdp, studio fien dekker, Cityförstyer en Co van Griensven zich hebben verdiept.

Lees verder

Het tijdelijke karakter krijgt vorm

Op het Campinaterrein zorgden de combinatie tussen terrasjes met nazomers weer en ondernemers die hun deuren hadden geopend voor een bruisende en aangename sfeer. Waar DDW het Campinaterrein weer een jaartje achter zich laat, gaan Bottle Distellery, PHOOD, Foundation We Are, OKER Vintage Furniture en de WaterAmbassade het komende jaar verder!

Nog dit jaar zijn ook nieuwe huurders als Impulz Decorum, Vertico, Rigoureus en Kinetic Humor | ivoschoofs.com te vinden op het Campinaterrein. Op de plattegronden bij de huurruimtes zie je al waar ze komen te zitten!

Eerste huurders bekend!
  Meer over events en ondenemen
  Winnaars Ontwerpfestijn