Een circulair Campinaterrein

28 januari '19

Op het Campinaterrein wordt straks circulair ontwikkeld. We (her)bruiken grondstoffen en beperken afvalstromen bij de bouw van nieuwe woningen en de inrichting van gebieden. Een eerste oefening hiermee was het Live Ontwerpfestijn Campina Circulair tijdens de DDW2018.

Plug-In-Campina winnend ontwerp

Het winnend ontwerp is Plug-In-Campina van Bygg Architecture, Studio Ivo Hulskamp en Studio Raphael Coutin. In het plan Plug-In-Campina wordt bijna de helft van alle isolatieplaten, plafondplaten, staal en ander materiaal gebruikt om bruggen te bouwen, die de oude en nieuwe gebouwen op het Campinaterrein verbinden. Op die bruggen komen platforms voor stadslandbouw, sport, horeca en groen.

De impressies laten zien hoe dit circulaire plan er in werkelijkheid uit kan komen te zien. Deze en de andere ontwerpen hebben ons zeker geïnspireerd! Begin 2019 volgen gesprekken met de ontwerpers van ‘Plug-in-City’ over de haalbaarheid de eventuele uitvoerbaarheid op het Campinaterrein.

What’s next?

Het Plug-In-Campina idee is een voorbeeld van waar een circulair Campina voor staat. De komende tijd gaan we op het Campinaterrein experimenteren. We gaan samen met ontwerpers, bedrijven en de gemeente kennissessies organiseren. Tijdens de sessies worden ideeën en ervaringen gedeeld over circulaire gebiedsontwikkelingen om te kijken of en waar ze kunnen landen op het Campinaterrein.

  Wonen en werken op het Campinaterrein
  Meer over de ontwerpwedstrijd