Winnaar LIVE Ontwerpfestijn Campina Circulair bekend

26 oktober '18

Na twee dagen hard werken zijn woensdagavond 24 oktober jl. de ideeën gepitched door 7 teams aan publiek – bestaande uit stakeholders van BPD -  en vakjury. Zowel het publiek als de vakjury hebben de presentatie van Plug-in-Campina unaniem uitgeroepen tot beste uitwerking van Campina Circulair. 

Campina circulair transformeren

Een enthousiaste groep ontwerpers heeft gedurende twee dagen gewerkt aan de betekenisvolle transformatie van Campina tijdens het *LIVE* Ontwerpfestijn Campina Circulair.

Tijdens het Ontwerpfestijn is BPD met ontwerpers, architecten en New Horizon de uitdaging aangegaan om met de op het terrein aanwezige materialen een nieuw ontwerp te maken. Op welke wijze krijgen deze materialen een nieuwe betekenis in de transformatie en toekomst van het Campina-terrein? Het Ontwerpfestijn is een initiatief van BPD met medewerking van New Horizon en Architectuurcentrum Eindhoven.

Vervolgopdracht

Niet alleen hergebruik óp het Campinaterrein was toegestaan, maar ook hergebruik daarbuiten. Een lovenswaardige uitdaging waaraan een vervolgopdracht zit bij het winnen van de vakjury prijs. In deze vervolgopdracht wordt het winnende idee Plug-in-Campina uitgediept op haalbaarheid. Indien de haalbaarheid positief is, zet BPD zich in om het proces dat volgt op de vervolgopdracht, zo goed mogelijk te begeleiden en de ontwerpers mee te nemen in de ontwikkeling van het stedenbouwkundige plan waarin ook het winnende ontwerp zich kan ontwikkelen.

'Afsluiter' melkproductie trofee

Uiteraard hoort bij het winnen van deze prijs ook een circulaire trofee. Een zogeheten ‘afsluiter’ van het melkproductieproces van de Campina werd aan het winnende team overhandigd! De symbolische trofee luidt hiermee de transitie van voormalig fabrieksterrein naar een bruisend woon- en werkgebied in!

  Wie zijn onze partners?
  Wie hebben deelgenomen?