Stadsbuurt De CAAI komt eraan!

15 april '22

Door een voortvarende en zorgvuldige aanpak is de volgende stap gezet in de realisatie van stadsbuurt De CAAI. Een bijzondere stadsbuurt waar innovatie en design nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid aanjagen, op een plek waar dat van oudsher aanwezig is. Met het ondertekenen van de contracten met de aannemer en het BPD Woningfonds en de verleende omgevingsvergunning is het nu een feit. Stadsbuurt De CAAI met betaalbare (huur)woningen komt eraan.

Samen ervoor gaan

Erik Leijten – directeur BPD regio Zuid: “In 2020 net voor de zomer is de anterieure overeenkomst ondertekend en binnen 2 jaar is ook de omgevingsvergunning onherroepelijk vastgesteld zonder bezwaren en beroepen. Een traject uit het boekje. Voor zo’n complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkeling is dit echt bijzonder. Dit hebben wij te danken aan alle betrokkenen zowel binnen de gemeente als de omwonenden, relaties en andere stakeholders die samen met ons ervoor zijn gegaan. De wil om het voor elkaar te krijgen was en is enorm.”

image alt

Betaalbare huurwoningen met BPD Woningfonds

De eerste 283 woningen (van de 700) zijn bestemd voor betaalbare huurappartementen en worden afgenomen door BPD Woningfonds. Op 28 maart jl. is de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Tak Lam fondsdirecteur BPD Woningfonds: “Betaalbaarheid van wonen is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Samen met BPD Ontwikkeling zetten wij ons hiervoor in en zijn we verheugd om woningen in dit ambitieuze en duurzame plan aan onze portefeuille toe te voegen. Hiermee voegen we gewilde woningen toe aan de stedelijke woningvoorraad van Eindhoven en geven we de toekomstige bewoners en ook de gemeente de geruststelling dat deze woningen langjarig voor de middenhuur beschikbaar blijven.”

Samenwerking met Huybregts Relou

Op 25 maart 2022 is de samenwerking met Huybregts Relou vastgelegd als aannemer van De CAAI voor de eerste twee torens. De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en naar verwachting start Huybregts rond de zomer met de realisatie van de eerste 2 woontorens. Sander van Doorn – directeur van Huybregts Relou:” Wij zijn er trots op dat wij ons steentje mogen gaan bijdragen aan de ontwikkeling van De CAAI. Een bijzondere uitdaging om de eerste twee woontorens te mogen realiseren rondom de monumenten die blijven staan.”

De modernste stadwijk van Eindhoven

“Aan De CAAI gaat een nieuwe generatie makers, verbinders, (food)designers en innovators aan de slag. Hun initiatieven om de gezondheid van mens, maatschappij en planeet te verbeteren vragen ruimte om te ontdekken, te cultiveren, te groeien. De CAAI biedt die ruimte en doet zo recht aan haar belangrijke verleden én optimistische toekomstbeeld. Bewoners en ondernemers vinden elkaar in de overtuiging dat het allemaal groener en gezonder kan en mag. Dit wordt ondersteund met een Service & Community Concept welke stap voor stap geadopteerd wordt door de gebruikers in het gebied. Hiermee wordt De CAAI geen typische stadsbuurt. Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven: De CAAI!

  Ondernemen aan De Caai
  Planning