De Caai bouwt verder

15 juni '23

De bouw van nog eens 341 nieuwe woningen van fase 2 op De Caai komt weer een stapje dichterbij! Tijdens de vakbeurs Provada in Amsterdam ondertekenden op 14 juni BPD en diverse partners overeenkomsten om te kunnen starten met de bouw. Ook werden de nieuwe namen van de 2 nieuwe woongebouwen onthuld.

Verwachte start bouw

Onder diverse contracten werd een handtekening gezet. Zo neemt BPD Woningfonds 146 middenhuur woningen af, Het Gastenhuis tekende voor 42 zorgwoningen en voor de bouw van alle woningen werd de aannemingsovereenkomt met aannemer Huybregts Relou ondertekend. Achter de schermen worden de laatste puntjes worden op de i gezet zodat binnenkort de verkoop van De Bloom kan starten! De planning is om eind 2023 te starten met de bouw!

Aanbod in De Bloom
image alt

De Bloom en De Pure

Wethouder Mieke Verhees onthulde de namen van de 2 nieuwe woongebouwen op De Caai: De Bloom en De Pure. De namen van de gebouwen onderstrepen de ambitie om van de Caai een gezonde en groene stadswijk te maken.

Gebouw De Bloom is de nieuw naam naam van Gebouw 2 dat bestaat uit 58 koopappartementen en 24 stadswoningen. Op de eerste 3 woonlagen van De Bloom komen 42 zorgwoningen van Het Gastenhuis.

Gebouw De Pure bestaat uit 146 middenhuur-woningen en appartementen. Binnenkort meer meer informatie hierover.

Zowel De Bloom als De Pure zijn ontworpen door LEVS architecten.

Woningaanbod
image alt

De Fresh en De Flow

In juli 2022 startte de bouw van de eerste fase. Gebouwen De Fresh en De Flow komen in totaal 283 huurappartementen van BPD Woningfonds. De Fresh is ontworpen door KAAN Architecten, De Flow door Mei architects and planners.

Lees de verhalen! Architecten van De Caai
Wonen op De Caai? Aanbod