Dit zijn de aanpassingen in het plan

30 oktober '20

Eerder deelden we de belangrijkste uitkomsten uit de enquête over het Campinaterrein. Inmiddels zijn we weer een stuk verder en vertellen we je graag wat we met deze uitkomsten hebben gedaan in het plan.

image alt

Doorvertaling van de input

Op basis van de verkregen input uit het voorgaande traject zijn de posities en de hoogtes van de torens aangepast. De toren die grenst aan de wijk Augustus wordt de laagste toren in het plan. Ook komt er meer variatie in de beëindiging van de torens. Deze krijgen meer een eigen identiteit die samen alsnog één geheel blijven vormen. Een ander punt is het erfgoed. De impact en de ingreep in het erfgoed is verder afgeschaald. Erfgoed is een van de belangrijkste kenmerken van dit plan en krijgt daarmee zeker prioriteit. Uit de enquête kwam verder naar voren dat er veel behoefte is aan een (eigen) tuin. Daarom wordt de openbare ruimte nog groener en grotendeels - als bijvoorbeeld een voortuin - ter beschikking gesteld van de bewoners. Hierdoor wordt de mogelijkheid voor een ‘eigen’ ruimte op maaiveld en zeggenschap over de invulling van de ruimte vergroot.

Op de hoogte blijven? Meld je aan

Het voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan is nu gereed en dient als basis voor de bestemmingsplanprocedure die nog dit jaar van start gaat. Heb je interesse in wonen en/of werken op het Campinaterrein in Eindhoven? Houd de website dan in de gaten en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

  Wonen op het Campinaterrein
  Enquête uitkomsten